Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Erdélyi áfonya szirup 500 ml

Ár:
3.990 Ft
Menny.:db

Erdélyi Áfonya Szirup 500 ml – Az egészség és ízvilág tökéletes harmóniája

 

Tapasztald meg az erdélyi hegyek kincsének, az áfonyának minden jótékony hatását ebben a prémium minőségű szirupba! Az Erdélyi Áfonya Szirup 100%-ban természetes alapanyagokból készült, mesterséges színezékek és tartósítószerek nélkül.

 

Jótékony hatásai:

  • Támogatja a vérképzést és hozzájárul a vér tisztításához.
  • Enyhíti a vashiány okozta kellemetlen tüneteket.
  • Segíthet stabilizálni a vércukorszintet.
  • Hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez.
  • Támogatja a szem egészségét, csökkentve a szürkehályog kialakulásának kockázatát.
  • Képes lassítani az öregedéssel gyakran együtt járó kognitív problémák megjelenését.

 

Összetevők: 100% áfonya, borkősav

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 800 Ft
Várható szállítás: 2025. április 15.

   

Leírás

Erdélyi Áfonya Szirup 500 ml – Az egészség és ízvilág tökéletes harmóniája

 

Tapasztald meg az erdélyi hegyek kincsének, az áfonyának minden jótékony hatását ebben a prémium minőségű szirupba! Az Erdélyi Áfonya Szirup 100%-ban természetes alapanyagokból készült, mesterséges színezékek és tartósítószerek nélkül.

 

Jótékony hatásai:

  • Támogatja a vérképzést és hozzájárul a vér tisztításához.
  • Enyhíti a vashiány okozta kellemetlen tüneteket.
  • Segíthet stabilizálni a vércukorszintet.
  • Hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez.
  • Támogatja a szem egészségét, csökkentve a szürkehályog kialakulásának kockázatát.
  • Képes lassítani az öregedéssel gyakran együtt járó kognitív problémák megjelenését.

 

Az áfonya pozitív hatásai főként kiemelkedően magas fitonutriens- és antioxidáns-tartalmának tulajdoníthatók, különösen az antociánok jelenlétének. Az antociánok alapvető szerepet játszanak a szabad gyökök semlegesítésében, miközben hatékonyan együttműködnek a C-vitaminnal és más jelentős antioxidánsokkal.

 

  • A flavonoidok ezen fontos alosztálya segít az erek tágításában (vagyis csökkenti a vérnyomást), és gátolja a vérrögképződést.
  • Az áfonya további jótékony egészségügyi hatásai és öregedésgátló jellemzői közé sorolhatjuk a szív-és érrendszeri betegségek és a rák kialakulási kockázatának jelentős csökkenését.
  • Na és persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az áfonya segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.

 

A kutatások szerint az áfonya antioxidáns hatása kedvezően befolyásolja a szervezet vércukorszabályozását, valamint rendszeres fogyasztása segíthet megvédeni az emésztőrendszert, különösen a vastagbelet, a rák kialakulásának kockázatától. Ismételt vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy az áfonya napi 15-20 dkg-os fogyasztása 1-3 hónap alatt mérhetően javította a vérzsírszintet: csökkentette a teljes koleszterinszintet, növelte a HDL ("jó") koleszterint, és mérsékelte a trigliceridek szintjét.

 

  • Az áfonya fogyasztása bizonyítottan védi az érfal sejtjeit, és megakadályozza az LDL-koleszterin oxidatív károsodását, amely az érfalak eltömődéséhez vezethet.
  • A táplálkozási szakértők szerint az áfonya az alacsony glikémiás indexű (GI) gyümölcsök közé tartozik. Ugyanakkor, ha más bogyós gyümölcsökhöz viszonyítjuk, relatíve magasabb a GI-értéke, amely 40 és 53 között mozog, míg például a szeder, málna és eper 30–40 közötti GI-vel rendelkezik.
  • Fontos tudni, hogy az 50 alatti GI-értékű élelmiszerek alacsony glikémiás indexűnek minősülnek, így az áfonya továbbra is ideális választás a kiegyensúlyozott étrend részeként.

 

A GI az az érték, amely egy adott élelmiszer vércukorszintre gyakorolt hatását mutatja, vagyis minél nagyobb ez az érték, annál jobban emelkedik a vércukorszinted, és minél alacsonyabb a GI, annál kevésbé emeli meg a vércukorszintedet az adott élelmiszer elfogyasztása.

 

  • Egy új tanulmány kimutatta, hogy az áfonya, más bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan, kedvező hatással van a vércukorszint szabályozására, még 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében is.
  • A vizsgálatban részt vevő személyek, akik három hónapon keresztül naponta legalább három adag alacsony glikémiás indexű gyümölcsöt, például áfonyát fogyasztottak, jelentős javulást tapasztaltak a vércukorszintjük stabilitásában.
  • Előzetes állatkísérletek eredményei arra utalnak, hogy az áfonya egyik legfontosabb antioxidánsa, az antocián, hatékonyan védi a retinát a szabad gyökök káros hatásaitól, sőt a napfény okozta sejtkárosodás ellen is képes védelmet nyújtani.

 

Javasolt adagolása:

Ajánlott étkezés előtt egy evőkanállal bevenni, de langyos teába is keverhetjük, akár citrommal ízesítve.

 

Termék adatok:

Összetevők: 100% áfonya, borkősav
Pasztőrözött termék.

Átlagos tápanyagérték 100g:
Energia érték : 1185KJ/283 kcal
Zsírok
amelyből telített zsírsavak: 0,18g
Szénhidrát
amelyből cukrok : 40g
Fehérje: 0,26g
Só: 0,00g

 

Származási hely: Erdély (Románia)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés