Repceméz 500g
A repceméz gyomorsav-túltengésre és magas vastartalma miatt vérszegénység ellen kiválóan alkalmazható. Kiemelkedően magas az energizáló képessége, ajánlott szellemi, fizikai munkát végzők, és a sportolóknak egyaránt! |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szállítási díj: | 800 Ft |
Várható szállítás: | 2024. szeptember 23. |
|
Leírás
Repceméz 500g ( Kupás méhészet, Házi, Termelői méz )
Mi is a repceméz?
A repce káposztafélék családjába tartozó növény, ezért a repcéről termelt méz fehér vagy vajsárgás színéről, káposztaszerű illatáról és enyhén borsos ízéről ismerhető fel. Magas a szőlőcukor (glükóz) tartalma. Található még benne gyümölcscukor (fruktóz) és maltóz.
Hogyan lesz krémméz, a repceméz?
A repceméz állaga és színe kitermelést követően folyékony barna színű, de pár nap alatt krém színűvé és gyakran kő keményre kristályosodik. A leggyorsabban kristályosodó méz fajta. Azért, hogy könnyen kenhetővé, szinte margarin állagúvá alakítsuk, a kitermelést követően a mézkrémesítőgépbe töltjük, ahol lassú sebeséggel, bizonyos időközönként keverve, a kristályszemcsék ‘kisebbre’ morzsolódnak, így krémméz állagúvá válik.
A házi repceméz jótékony hatásai:
- csökkenti a gyomorsavtúltengést, így akár étrendbe is illeszthető,
- erősíti az immunrendszert,
- fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő,
- vérszegénység esetén is hatásos magas vastartalma miatt,
- magas szőlőcukor tartalma miatt jelentős az energizáló hatása, így sportolók, magas fizikai munkát végzők mindennapi étrendjébe ajánlott,
- kémhatásának köszönhetően egyre gyakrabban használják lúgosító kúrák vagy a candida diéta részeként,
- kiváló gyógyhatással van mandulagyulladás esetén.
A házi repceméz tulajdonságai:
- roppant gyorsan (napok alatt) sűrűsödik, krémesen kristályosodik igen magas szőlőcukor tartalma miatt,
- nem domináns illatú méz,
- aromája édes, kellemes, leginkább a szőlőcukoréra emlékeztet,
- krémes, zsír szerű állaga miatt rendkívül jó kenhető.
- tárolását tekintve ajánljunk kamrában, hűtőben tartani, de semmiképpen sem melegen, napnak kitéve. Így megtartja azt a rendkívüli krémes állagát, ami a repceméz sajátossága.
Hogyan fogyasszuk?
Mivel nem domináns ízvilág jellemzi, ezért univerzális felhasználású.
Fogyaszthatod:
- önmagában, akár lefekvés előtt is,
- kenyérre kenve, reggelikhez és akár kávéba is, kellemes íze miatt,
- teában különösen erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait,
- főzéshez, sütéshez is jó ízesítő tud lenni.